Verguny, ukrajinský smažený moučník

35 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum a mléko, zvolna za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku až vznikne tuhé těsto.
  • 2
    Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát o síle 2-3 mm, který rozkrájíme na proužky široké 2,5 cm a dlouhé 12 cm. Každý proužek podélné přeložíme napůl, spojíme vždy 3 k sobě a upleteme z nich copánky.
  • 3
    Konce copánků zamáčkneme a verguny smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  • 4
    Usmažené verguny osušíme na ubrousku a obalíme je v moučkovém cukru.
  • 5
    Podáváme je teplé i studené k vínu, čaji nebo kávě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.