Verguny, ukrajinský smažený moučník
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceRum
- 3lžíceMléko polotučné
- 400gramůMouka polohrubá
- 3lžíceCukr krupice
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vejce utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum a mléko, zvolna za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku až vznikne tuhé těsto.
- 2Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát o síle 2-3 mm, který rozkrájíme na proužky široké 2,5 cm a dlouhé 12 cm. Každý proužek podélné přeložíme napůl, spojíme vždy 3 k sobě a upleteme z nich copánky.
- 3Konce copánků zamáčkneme a verguny smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Usmažené verguny osušíme na ubrousku a obalíme je v moučkovém cukru.
- 5Podáváme je teplé i studené k vínu, čaji nebo kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.