Větrník na plech
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyPudinkový prášek karamelový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr moučkový
- Poleva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůCukr krupice
- Těsto
- 750mililitrůVoda pitná
- 250gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
48 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
656 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: Vodu s máslem rozehřejeme, přidáme mouku a za stálého míchání zvolna vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku a na stěny nádoby. Odstavíme z plotny a do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce.
- 2Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na 2 pláty, které upečeme v troubě vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut dokřupava - pláty potom změknou.
- 3Příprava náplně: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a podle chuti cukr.
- 4Náplň rozetřeme na upečený plát a přiklopíme druhým plátem těsta.
- 5Příprava polevy: Cukr necháme zkaramelizovat a přilijeme smetanu - ne studenou! Poleva vzkypí a ihned ji nalijeme na vrchní plát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.