Větrníky
47 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 225gramůCukr třtinový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 45gramůOřechy vlašské
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
890 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr, mouku a jedlou sodu, promícháme a přidáme nakrájené máslo a vejce. Důkladně promícháme, vytvoříme těsto, ze kterého uděláme kouli a tu dáme na hodinu do lednice.
- 21/3 těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrojíme kolečka o průměru 8 cm, dáme je na plech dál od sebe. Nožem prořízneme kolečka skoro až do středu křížem. Levý roh každé čtvrtiny přeložíme do středu a přitiskneme, vytvoříme tak větrník. Posypeme nasekanými ořechy.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 - 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta. Větrníky skladujeme v uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.