Větrníky s krémem a čokoládou
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 50mililitrůLikér čokoládový
- 250mililitrůVoda pitná
- 80mililitrůTuk rostlinný
- 230gramůČokoláda na vaření
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,75šálekMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci necháme rozpustit tuk se šálkem vody. Pak kastrůlek sundáme z plamene a přidáme mouku. Vrátíme ho tam a mícháme, dokud ze směsi nevznikne těsto.
- 2Do těsta přidáme vejce a směs pomocí lžíce dáme na vymazaný pokropený plech.
- 3Větrníky pečeme asi deset minut, pak snížíme teplotu na 180 stupňů C a pečeme dalších třicet minut. Větrníky poté propíchneme, aby utekla pára, a necháme je vychladnout.
- 4Ušleháme šlehačku, cukr a likér. Vzniklý krém potom mažeme na jednu stranu jednoho větrníčku a přiklápíme ji druhým. Poté je poléváme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.