Větrníky s krémem a čokoládou

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 50mililitrůLikér čokoládový
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 80mililitrůTuk rostlinný
    • 230gramůČokoláda na vaření
    • 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 3kusyVejce slepičí
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,75šálekMouka polohrubá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci necháme rozpustit tuk se šálkem vody. Pak kastrůlek sundáme z plamene a přidáme mouku. Vrátíme ho tam a mícháme, dokud ze směsi nevznikne těsto.
  • 2
    Do těsta přidáme vejce a směs pomocí lžíce dáme na vymazaný pokropený plech.
  • 3
    Větrníky pečeme asi deset minut, pak snížíme teplotu na 180 stupňů C a pečeme dalších třicet minut. Větrníky poté propíchneme, aby utekla pára, a necháme je vychladnout.
  • 4
    Ušleháme šlehačku, cukr a likér. Vzniklý krém potom mažeme na jednu stranu jednoho větrníčku a přiklápíme ji druhým. Poté je poléváme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.