Větroplašky se šlehačkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
660 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
  • 2
    Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.