Větroplašky se šlehačkou
65 min.
Ingredience
- 110gramůMáslo čerstvé
- 220gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 0,38litrMléko plnotučné
- Šlehačka
- 40gramůCukr moučkový
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
660 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
- 2Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.
- 3Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.