Vídeňská roštěná II
35 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěná plátky M.B.
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno červené
- 250mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou nakrájíme na tři plátky a ty z jedné strany pomažeme hořčicí a touto stranou je namočíme v mouce. Mouku nesklepáváme, může tam být velká vrstva.
- 2V pánvi rozpálíme olej a roštěnky na něm opečeme 4 minuty z každé strany – začneme pomoučenou stranou dolů. Poté je vyjmeme a dáme stranou.
- 3Do pánve přidáme olej, je-li potřeba a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky. Poté ji zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky – opět moučnou stranou dolů a vaříme ještě tři minuty. Mouka na roštěnkách omáčku zahustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.