Vídeňské kremrole
65 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůMáslo
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůKysaná smetana
- 250gramůČokoláda na vaření
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- Na potření
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé, na kousky pokrájené máslo, vejce a kysanou smetanu a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 60 minut odležet v chladničce, pak je na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát.
- 2Ten nakrájíme na pruhy široké 3 cm a dlouhé asi 12 cm. Pruhy těsta postupně šikmo natáčíme na jednotlivé cukrářské trubičky a rovnáme je na tukem vymazaný plech. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Mezitím připravíme náplň.
- 3Náplň: Čokoládu hrubě nastrouháme, nasypeme do smetany na šlehání a ve vodní lázni přivedeme za stálého míchání k varu. V okamžiku, kdy smetana začne vřít, sejmeme z vodní lázně a i s nádobou ochladíme v ledové vodě.
- 4Po úplném vychladnutí vyšleháme do hustého krému. Upečené kremrole po vychladnutí opatrně sejmeme z trubiček, naplníme krémem a na ploché míse ještě pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.