Vídeňské kremrole

65 min.
Rakousko

Ingredience

    • 350gramůMouka pšeničná hladká
    • 300gramůMáslo
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůKysaná smetana
    • 250gramůČokoláda na vaření
    • 250mililitrůSmetana na šlehání
  • Na potření
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé, na kousky pokrájené máslo, vejce a kysanou smetanu a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 60 minut odležet v chladničce, pak je na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát.
  • 2
    Ten nakrájíme na pruhy široké 3 cm a dlouhé asi 12 cm. Pruhy těsta postupně šikmo natáčíme na jednotlivé cukrářské trubičky a rovnáme je na tukem vymazaný plech. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Mezitím připravíme náplň.
  • 3
    Náplň: Čokoládu hrubě nastrouháme, nasypeme do smetany na šlehání a ve vodní lázni přivedeme za stálého míchání k varu. V okamžiku, kdy smetana začne vřít, sejmeme z vodní lázně a i s nádobou ochladíme v ledové vodě.
  • 4
    Po úplném vychladnutí vyšleháme do hustého krému. Upečené kremrole po vychladnutí opatrně sejmeme z trubiček, naplníme krémem a na ploché míse ještě pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.