Vídeňské sachrové krychličky
45 min.
Ingredience
- 150gramůMarmeláda meruňková
- 200gramůPoleva čokoládová
- 100gramůČokoláda bílá
- 4kusyVejce slepičí
- 140gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka polohrubá
- 120gramůČokoláda hořká
- 1špetkaNové koření celé
- 140gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Žloutky s cukrem a změklým máslem vymícháme do pěny, přidáme čokoládu a mleté nové koření. Tuhý sníh z bílků smícháme s moukou a spojíme s pěnou.
- 2Těsto dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce pomažeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-35 minut.
- 3Ještě trochu teplé těsto stáhneme z pečícího papíru, překlopíme na papír posypaný kakaem a necháme vychladnout.
- 4Na povrchu potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme kakaem a necháme na chvíli ztuhnout, potom nakrájíme na malé krychličky asi 3 x 3 cm. Potřeme nebo namáčíme strany krychliček čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
- 5Ozdobíme bílou čokoládou nebo bílou cukrářskou polevou, tak že na krychličkách vytvoříme cukrářským sáčkem sněhové vločky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.