Vídeňské tyčinky

45 min.
Rakousko

Ingredience

    • 175gramůMáslo čerstvé
    • 60gramůCukr moučkový
    • 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
45 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přisypeme mouku, přidáme vanilkovou tresť a vše dobře promícháme.
  • 2
    Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme asi 7cm dlouhé tyčinky.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
  • 4
    Vychladlé tyčinky namáčíme vždy na obou koncích v rozpuštěné čokoládě. Necháme ztuhnout na podložce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.