Vídeňský piškot
50 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceCukr vanilka
- 100gramůMouka polohrubá
- 50gramůSolamyl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
308 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný, ne však zcela tuhý sníh. Během šlehání vsypeme do sněhu cukr.
- 2Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem (nebo s citronovou kůrou.) Do utřených žloutků zlehka zapracujeme sníh.
- 3Mouku smícháme se škrobem, vsypeme na pěnu z vajec a střídavě s rozpuštěným vlažným máslem zlehka vymícháváme těsto.
- 4Těsto vlijeme do připravené formy (vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou) a pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.