Vídeňský piškot

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
308 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný, ne však zcela tuhý sníh. Během šlehání vsypeme do sněhu cukr.
  • 2
    Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem (nebo s citronovou kůrou.) Do utřených žloutků zlehka zapracujeme sníh.
  • 3
    Mouku smícháme se škrobem, vsypeme na pěnu z vajec a střídavě s rozpuštěným vlažným máslem zlehka vymícháváme těsto.
  • 4
    Těsto vlijeme do připravené formy (vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou) a pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.