Vídeňský Sachrův dort
90 min.
Ingredience
- poleva
- 200gramůČokoláda hořká
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 200gramůČokoláda hořká
- 6lžicMarmeláda meruňková
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo zpěníme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a vanilkovou tresť. Postupně zašleháme žloutky a nakonec přimícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do čokoládové směsi.
- 2Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a povrch uhladíme. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 45-60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout.
- 3V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Vmícháme vanilkovou tresť a za občasného promíchání necháme polevu částečně vychladnout.
- 4Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme polovinou nahřáté marmelády, dort spojíme a zbylou marmeládou potřeme na povrchu i na okrajích.
- 5Korpus položíme na mřížku, pod kterou jsme dali talíř. Dort potřeme polevou po celém povrchu a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.