Vídeňský Sachrův dort

90 min.
Rakousko

Ingredience

  • poleva
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo zpěníme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a vanilkovou tresť. Postupně zašleháme žloutky a nakonec přimícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do čokoládové směsi.
  • 2
    Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a povrch uhladíme. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 45-60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout.
  • 3
    V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Vmícháme vanilkovou tresť a za občasného promíchání necháme polevu částečně vychladnout.
  • 4
    Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme polovinou nahřáté marmelády, dort spojíme a zbylou marmeládou potřeme na povrchu i na okrajích.
  • 5
    Korpus položíme na mřížku, pod kterou jsme dali talíř. Dort potřeme polevou po celém povrchu a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.