Vietnamský mořský salát
20 min.
Ingredience
- 400gramůMořské plody mix
- 300gramůNudle rýžové
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 6kusůCibulka jarní
- 3lžíceMáta
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 5lžicOcet rýžový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusChilli paprička
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3kusyMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
2 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, jarní cibulky také. Bylinky nasekáme na jemno.
- 2Nudle uvaříme podle návodu, na poslední minutu přidáme mořské plody a fazolky. Slijeme a promícháme s bylinkami, jarními cibulkami, fazolkami a mrkvemi.
- 3Připravíme si dresink: vezmeme rýžový ocet a rozpustíme v něm cukr. Přidáme nasekanou chilli papričku a citronovou trávu a sójovou omáčku.
- 4Salát podáváme přelitý dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.