Vinné šodó vanilkové

30 min.
Slovensko

Ingredience

    • 500mililitrůVíno bílé
    • 120gramůCukr moučkový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 15gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 3mililitryTresť vanilková
    • 10gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Cukr
25 g
Vápník
22 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku a vyšleháme dotuha. Přendáme do rendlíku, přilijeme víno, přidáme vanilkový cukr, vanilkovou esenci a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se objeví první bubliny, ihned odstavíme. Ještě chvilku mícháme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.