Vinné šodó vanilkové
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno bílé
- 120gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 3mililitryTresť vanilková
- 10gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Cukr
25 g
Vápník
22 mg
Postup přípravy
- 1Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku a vyšleháme dotuha. Přendáme do rendlíku, přilijeme víno, přidáme vanilkový cukr, vanilkovou esenci a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se objeví první bubliny, ihned odstavíme. Ještě chvilku mícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.