Vinné tyčky s mandlemi

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr se žloutky a máslem vymícháme do pěny. Do ní vmícháme víno, citronovou kůru a nakonec po částech hladkou mouku.
  • 2
    Vzniklé těsto nechám asi 30 minut ležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát a celý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  • 3
    Pak jej ostrým nožem nakrájíme na obdelníčky veliké asi 2 x 8 cm. Ty opatrně přendáme na tukem vymazaný plech a v horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.