Vinné tyčky s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 560gramůMouka pšeničná hladká
- 360gramůMáslo
- 180gramůCukr moučkový
- 150mililitrůBílé víno
- 1lžíceCitronová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceTuk
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Cukr se žloutky a máslem vymícháme do pěny. Do ní vmícháme víno, citronovou kůru a nakonec po částech hladkou mouku.
- 2Vzniklé těsto nechám asi 30 minut ležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát a celý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
- 3Pak jej ostrým nožem nakrájíme na obdelníčky veliké asi 2 x 8 cm. Ty opatrně přendáme na tukem vymazaný plech a v horké troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.