Vinné želé s mučenkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
182 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Do kastrůlku nalijeme 110 ml vína, přidáme citronovou šťávu, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou želatinu a šleháme, až se rozpustí. Necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme zbylé víno a směs necháme úplně vychladnout.
  • 2
    Z mučenek vydlabeme semínka a rozdělíme do sklenic. Přidáme trochu želé a necháme ztuhnout. Rozdělíme zbylé želé a dezert necháme v chladničce asi 2 hodiny.
  • 3
    Před podáváním můžeme ozdobit růžovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.