Vinné želé s mučenkou
30 min.
Ingredience
- 750mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyMučenka
- 8plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Do kastrůlku nalijeme 110 ml vína, přidáme citronovou šťávu, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou želatinu a šleháme, až se rozpustí. Necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme zbylé víno a směs necháme úplně vychladnout.
- 2Z mučenek vydlabeme semínka a rozdělíme do sklenic. Přidáme trochu želé a necháme ztuhnout. Rozdělíme zbylé želé a dezert necháme v chladničce asi 2 hodiny.
- 3Před podáváním můžeme ozdobit růžovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.