Vinný krém s jablíčky
25 min.
Ingredience
- 40mililitrůBílé víno
- 200gramůCukr moučkový
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 3kusyVanilkový cukr
- 4kusyJablka
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
8 g
Cukr
140 g
Postup přípravy
- 1Vodu (500ml) svaříme s vanilkovým cukrem, přidáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablíčka bez jadřinců a uvaříme je do měkka.
- 2Pak je vyjmeme, necháme okapat, pokropíme citronovou šťávou a odložíme je tak, aby pokud možno nevychladla.
- 3Moučkový cukr se žloutky našleháme do husté pěny, nádobu vložíme do horké vodní lázně a postupně zašleháme víno. Dál zahříváme a stále šleháme, až se krém začne táhnout.
- 4Jablíčka rozdělíme do misek a přelijeme horkým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.