Vinný krém s jablíčky

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
8 g
Cukr
140 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu (500ml) svaříme s vanilkovým cukrem, přidáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablíčka bez jadřinců a uvaříme je do měkka.
  • 2
    Pak je vyjmeme, necháme okapat, pokropíme citronovou šťávou a odložíme je tak, aby pokud možno nevychladla.
  • 3
    Moučkový cukr se žloutky našleháme do husté pěny, nádobu vložíme do horké vodní lázně a postupně zašleháme víno. Dál zahříváme a stále šleháme, až se krém začne táhnout.
  • 4
    Jablíčka rozdělíme do misek a přelijeme horkým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.