Vinný punč s vajíčky
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůMed včelí
- 1kusCitrony
- 1litrVíno bílé
- 2,5decilitryWhisky
- 3kusyPomerančová kůra
- 5kusůVejce slepičí
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
703 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s dvojitým dnem rozklepneme pět vajec, přidáme pět žloutků, dřevěnou vařečkou dobře rozkvedláme, přidáme med, cukr, pomerančovou kůru, zalijeme 0,5 litrem vína a za stálého míchání na slabém ohni povaříme téměř do bodu varu. Potom přilijeme zbylé víno a ještě chvilku prohřejeme. Když víno přichází k bodu varu, zakapeme podle chuti vymačkanou šťávou z citrónu, hned stáhneme punč ze sporáku, zalijeme ho whisky, dobře promícháme.
- 2Hotový punč naléváme do nahřátých silnostěnných sklenic a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.