Vinný punč s vajíčky

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
703 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s dvojitým dnem rozklepneme pět vajec, přidáme pět žloutků, dřevěnou vařečkou dobře rozkvedláme, přidáme med, cukr, pomerančovou kůru, zalijeme 0,5 litrem vína a za stálého míchání na slabém ohni povaříme téměř do bodu varu. Potom přilijeme zbylé víno a ještě chvilku prohřejeme. Když víno přichází k bodu varu, zakapeme podle chuti vymačkanou šťávou z citrónu, hned stáhneme punč ze sporáku, zalijeme ho whisky, dobře promícháme.
  • 2
    Hotový punč naléváme do nahřátých silnostěnných sklenic a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.