Vinný punč se Sherry brandy
7 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1litrVíno červené
- 3lžíceSherry brandy
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a odkrojíme z něj kůru (bez bílé vnítřní dužiny). Litr červeného vína a Sherry brandy nalijeme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, muškátový květ, cukr podle chuti, přivedeme pomalu téměř k varu, ale nevaříme. Víno scedíme a nalijeme do skleněných pohárů, ozdobíme plátkem citrónu, horký punč ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.