Vinný šlehačkový krém
10 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme v misce s trochou studené vody.
- 2V kastrůlku na plotně mícháme škrob s cukrem, vínem a citronovou šťávou dohladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
- 3Do směsi přidáme vymačkanou želtainu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
- 4Do tuhnoucí směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.