Vinný šlehačkový krém

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme v misce s trochou studené vody.
  • 2
    V kastrůlku na plotně mícháme škrob s cukrem, vínem a citronovou šťávou dohladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
  • 3
    Do směsi přidáme vymačkanou želtainu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
  • 4
    Do tuhnoucí směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.