Víno z černého rybízu
20 min.
Ingredience
- 3,5kilogramyRybíz černý
- 750gramůCukr krystal
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Cukr
30 g
Vápník
77 mg
Postup přípravy
- 1Dobře zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme vodou. Poté nasypeme do 5l sklenice střídavě s cukrem. Na povrchu rovněž zasypeme cukrem. Sklenici převážeme celofánem a udělíme do něj několik dírek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme stát cca 8 týdnů.
- 2Poté přecedíme přes plátno a zvolna necháme překapat. Rozdělíme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.