Víno z černého rybízu

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Cukr
30 g
Vápník
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme vodou. Poté nasypeme do 5l sklenice střídavě s cukrem. Na povrchu rovněž zasypeme cukrem. Sklenici převážeme celofánem a udělíme do něj několik dírek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme stát cca 8 týdnů.
  • 2
    Poté přecedíme přes plátno a zvolna necháme překapat. Rozdělíme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.