Víno z čerstvých dřínek
40 min.
Ingredience
- 1,25kilogramyCukr krystal
- 2,5litryVoda pitná
- 1kilogramDřínky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
217 g
Cukr
208 g
Vápník
15 mg
Postup přípravy
- 1Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a vlažným roztokem přelijeme ovoce. Sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek.
- 2Odložíme na teplé místo a necháme kvasit. Vykvašené víno stáčíme gumovou hadičkou do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, stáčíme do lahví. Zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.