Víno z čerstvých dřínek

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,25kilogramyCukr krystal
    • 2,5litryVoda pitná
    • 1kilogramDřínky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
217 g
Cukr
208 g
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a vlažným roztokem přelijeme ovoce. Sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek.
  • 2
    Odložíme na teplé místo a necháme kvasit. Vykvašené víno stáčíme gumovou hadičkou do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, stáčíme do lahví. Zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.