Víno z čerstvých hrušek
40 min.
Ingredience
- 6kilogramůHrušky
- 750gramůCukr krystal
- 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
22 g
Cukr
117 g
Postup přípravy
- 1Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a ihned vylisujeme. Přecedíme, přidáme cukr a kyselinu citronovou a promícháme.
- 2Jakmile se vše rozpustí, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti na cca 6 týdnů k dokvašení. Po této době necháme stát ještě několik dnů, aby se usadil kal.
- 3Čisté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po úplném vyčištění rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.