Víno z čerstvých jablek

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
10 g
Cukr
102 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.
  • 3
    Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.