Víno z čerstvých jahod
40 min.
Ingredience
- 5litrůJahody zahradní
- 150gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 10gramůKyselina citrónová
- 1špetkaKulturní kvasinky
- Dochucení
- 150gramůCukr krystal
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
13 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.
- 2Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.
- 3Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.