Víno z čerstvých jahod

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5litrůJahody zahradní
    • 150gramůCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
    • 10gramůKyselina citrónová
    • 1špetkaKulturní kvasinky
  • Dochucení
    • 150gramůCukr krystal
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
13 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.
  • 2
    Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.
  • 3
    Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.