Víno z čerstvých šípků
40 min.
Ingredience
- 1kilogramŠípky čerstvé
- 1kilogramCukr krystal
- 3litryVoda pitná
- 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Dobře zralé šípky očistíme, důkladně omyjeme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, přidáme kyselinu citronovou a ještě vlažným nálevem zalijeme šípky. Sklenici převážeme celofánem, uděláme do něj několik dírek a na teplém místě necháme kvasit.
- 2Po vykvašení stáčíme víno gumovou hadičkou do demižonu. Necháme stát, dokud se nevyčistí a neusadí kal. Poté stočíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.