Víno z čerstvých šípků

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramŠípky čerstvé
    • 1kilogramCukr krystal
    • 3litryVoda pitná
    • 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
203 g
Cukr
166 g
Vápník
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé šípky očistíme, důkladně omyjeme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, přidáme kyselinu citronovou a ještě vlažným nálevem zalijeme šípky. Sklenici převážeme celofánem, uděláme do něj několik dírek a na teplém místě necháme kvasit.
  • 2
    Po vykvašení stáčíme víno gumovou hadičkou do demižonu. Necháme stát, dokud se nevyčistí a neusadí kal. Poté stočíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.