Víno z čerstvých švestek

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
104 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé švestky omyjeme, vypeckujeme a důkladně rozmačkáme. Pecky rozdrtíme, polovinu jich přidáme ke švestkám, promícháme a odložíme. Při pokojové teplotě necháme několik dnů kvasit. Mezitím občas promícháme.
  • 2
    Poté kaši vylisujeme a šťávu odměříme. Cukr rozmícháme ve vodě a po jeho rozpuštění přidáme ke švestkové šťávě. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme několik dalších dnů kvasit. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti.
  • 3
    Víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po jeho ustátí rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.