Víno z čerstvých švestek
30 min.
Ingredience
- 5litrůŠvestky
- 750gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
104 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé švestky omyjeme, vypeckujeme a důkladně rozmačkáme. Pecky rozdrtíme, polovinu jich přidáme ke švestkám, promícháme a odložíme. Při pokojové teplotě necháme několik dnů kvasit. Mezitím občas promícháme.
- 2Poté kaši vylisujeme a šťávu odměříme. Cukr rozmícháme ve vodě a po jeho rozpuštění přidáme ke švestkové šťávě. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme několik dalších dnů kvasit. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti.
- 3Víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po jeho ustátí rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.