Víno z čerstvých třešní

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5litrůTřešně
    • 800gramůCukr krystal
    • 1litrVoda pitná
    • 10gramůKyselina citrónová
    • 1špetkaKulturní kvasinky
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé třešně přebereme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Důkladně rozmačkáme a ihned vylisujeme. Odměříme potřebné množství šťávy.
  • 2
    Cukr a kyselinu citronovou rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme třešňovou šťávu. Přelijeme do demižonu, přisypeme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a odložíme nejprve na teplé místo, kde necháme kvasit několik dnů. Poté přemístíme k dokvašení do studené místnosti.
  • 3
    Po ustátí stáčíme vykvašené víno gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, rozdělíme do lahví. Na každý 1l vína přidáme ještě 100g cukru, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.