Víno z čerstvých třešní
30 min.
Ingredience
- 5litrůTřešně
- 800gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 10gramůKyselina citrónová
- 1špetkaKulturní kvasinky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Zralé třešně přebereme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Důkladně rozmačkáme a ihned vylisujeme. Odměříme potřebné množství šťávy.
- 2Cukr a kyselinu citronovou rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme třešňovou šťávu. Přelijeme do demižonu, přisypeme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a odložíme nejprve na teplé místo, kde necháme kvasit několik dnů. Poté přemístíme k dokvašení do studené místnosti.
- 3Po ustátí stáčíme vykvašené víno gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, rozdělíme do lahví. Na každý 1l vína přidáme ještě 100g cukru, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.