Víno z čerstvých trnek
45 min.
Ingredience
- 1kilogramTrnky
- 1kilogramCukr krystal
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
15 g
Cukr
166 g
Postup přípravy
- 1Použijeme dobře zralé trnky, které prošly mrazem. Očistíme je, důkladně omyjeme a nasypeme do 5 l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vlažným roztokem zalijeme trnky.
- 2Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj několik dírek a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 3 měsíce. Poté stáčíme tekutinu gumovou hadičkou do demižonu a necháme stát, dokud se nevyčistí. Čisté víno rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.