Víno z čerstvých trnek

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramTrnky
    • 1kilogramCukr krystal
    • 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
15 g
Cukr
166 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře zralé trnky, které prošly mrazem. Očistíme je, důkladně omyjeme a nasypeme do 5 l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vlažným roztokem zalijeme trnky.
  • 2
    Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj několik dírek a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 3 měsíce. Poté stáčíme tekutinu gumovou hadičkou do demižonu a necháme stát, dokud se nevyčistí. Čisté víno rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.