Víno z červeného rybízu
20 min.
Ingredience
- 2litryRybíz červený
- 1kilogramCukr krystal
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
14 g
Cukr
191 g
Postup přípravy
- 1Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.
- 2Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.