Víno z červeného rybízu

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
14 g
Cukr
191 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.
  • 2
    Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.