Víno z hrachových lusků

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 5litrůVoda pitná
    • 2kilogramyHrachové lusky
    • 1kilogramCukr krupice
    • 1lžíceDroždí sušené
    • 2lžičkyČaj černý
    • 1kusCitrony
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
106 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.