Víno z hrachových lusků
30 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 2kilogramyHrachové lusky
- 1kilogramCukr krupice
- 1lžíceDroždí sušené
- 2lžičkyČaj černý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
6 g
Cukr
106 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.