Vínová polévka

15 min.
Slovensko

Ingredience

    • 500mililitrůVíno bílé
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 4kusyVejce slepičí
    • 25gramůCukr vanilka
    • 100gramůCukr krupice
    • 15gramůCitronová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
398 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku rozklepneme vejce, přilijeme víno, vodu a dobře rozkvedláme. Přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, strouhanou citronovou kůru, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut a odstavíme.
  • 2
    Polévku rozdělíme do ozdobných misek a ještě horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.