Vínová polévka
15 min.

Ingredience
- 500mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 25gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr krupice
- 15gramůCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
398 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku rozklepneme vejce, přilijeme víno, vodu a dobře rozkvedláme. Přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, strouhanou citronovou kůru, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut a odstavíme.
- 2Polévku rozdělíme do ozdobných misek a ještě horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.