Vínové kostky
55 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaCitronová kůra
- 200mililitrůVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 8lžicMarmeláda meruňková
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKrupice dětská
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
152 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 16 žloutků s cukrem dobře vymícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme do něj špetku citronové kůry a zlehka vmícháme ke žloutkům. Nakonec vmícháme hrubou mouku a vše promícháme.
- 2Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný krupičkou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 3Upečený a vychladlý moučník vyjmeme z plechu, rozřízneme a potřeme částí meruňkové marmelády. Nakrájíme na kostky, které urovnáme na plochou zapékací mísu. Polijeme je vínem rozmíchaným se 2 žloutky a povrch mírně potřeme zbylou marmeládou.
- 4Kostky zapékáme v troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.