Višňové kostky
60 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůDžem višňový
- 2lžíceSlivovice
- 10gramůKandované ovoce
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
300 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek, mletý zázvor a vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme plát. Plech vyložíme pečícím papírem a plát těsta na něj položíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut.
- 3Višňový džem dáme do kastrůlku, přilijeme 2 lžíce slivovice a promícháme.
- 4Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej potřeme višňovým džemem. Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a položíme ji na korupus namazaný višňovým džemem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut.
- 5Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a zdobíme kandovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.