Višňové kostky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
300 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek, mletý zázvor a vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme plát. Plech vyložíme pečícím papírem a plát těsta na něj položíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut.
  • 3
    Višňový džem dáme do kastrůlku, přilijeme 2 lžíce slivovice a promícháme.
  • 4
    Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej potřeme višňovým džemem. Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a položíme ji na korupus namazaný višňovým džemem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut.
  • 5
    Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a zdobíme kandovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.