Višňový koláč
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůOřechy lískové
- 1lžičkaRum
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMáta
- 200gramůPiškoty dětské kulaté
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
- 800gramůKompot višňový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z křehkého těsta vyválíme kruhový plát a dáme do kulaté koláčové formy. Necháme hodinu chladit v lednici.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Korpus zakryjeme pečicím papírem a předpečeme. Poté necháme vychladnout.
- 4Mezitím šlehačem ušleháme máslo s cukrem a vejci. Pomleté ořechy přelijeme horkým mlékem a po vychladnutí vmícháme do máslové směsi. Dochutíme rumem, zahustíme rozdrobenými piškoty a vlijeme do korpusu. Poklademe višněmi zbavenými pecek a v troubě vyhřáté na 180C necháme dopéct.
- 5Koláč podáváme dozdobený lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.