Višňový koláč

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z křehkého těsta vyválíme kruhový plát a dáme do kulaté koláčové formy. Necháme hodinu chladit v lednici.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Korpus zakryjeme pečicím papírem a předpečeme. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Mezitím šlehačem ušleháme máslo s cukrem a vejci. Pomleté ořechy přelijeme horkým mlékem a po vychladnutí vmícháme do máslové směsi. Dochutíme rumem, zahustíme rozdrobenými piškoty a vlijeme do korpusu. Poklademe višněmi zbavenými pecek a v troubě vyhřáté na 180C necháme dopéct.
  • 5
    Koláč podáváme dozdobený lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.