Višňový koláč s ovocnou šťávou

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 230gramůCukr krystal
    • 20gramůCukr vanilka
    • 100mililitrůOlej stolní
    • 300gramůMouka bezlepková Mantler
    • 1kusKompot višňový
    • 1lžičkaXantanová guma
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V celých vejcích rozmícháme cukr krystal a vanilkový cukr a směs vyšleháme do pěny. V této směsi dále rozmícháváme olej, ovocnou šťávu z kompotu a mouku Mantler, kterou jsme prosili společně s kypřícím práškem a lžičkou xantanové gumy.
  • 2
    Vzniklé těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme kousky kompotovaného, okapaného ovoce. Připravený koláč dáme ihned péct do trouby, vyhřáté na 180°C.
  • 3
    Koláč je hotov když na špejli, kterou propíchneme koláč při pečení, nezůstane přilepené těsto.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.