Višňový koláč s ovocnou šťávou
100 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 230gramůCukr krystal
- 20gramůCukr vanilka
- 100mililitrůOlej stolní
- 300gramůMouka bezlepková Mantler
- 1kusKompot višňový
- 1lžičkaXantanová guma
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1V celých vejcích rozmícháme cukr krystal a vanilkový cukr a směs vyšleháme do pěny. V této směsi dále rozmícháváme olej, ovocnou šťávu z kompotu a mouku Mantler, kterou jsme prosili společně s kypřícím práškem a lžičkou xantanové gumy.
- 2Vzniklé těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naskládáme kousky kompotovaného, okapaného ovoce. Připravený koláč dáme ihned péct do trouby, vyhřáté na 180°C.
- 3Koláč je hotov když na špejli, kterou propíchneme koláč při pečení, nezůstane přilepené těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.