Višňový nákyp s likérem
70 min.
Ingredience
- 5kusůŽemle tuková
- 130gramůMáslo čerstvé
- 3,5decilitryMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 3lžíceCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 800gramůKompot švestkový
- 100gramůRozinky bílé
- 40mililitrůLikér pomerančový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Na tenké plátky nakrájené housky opečeme v pánvičce na rozpáleném másle (40 g). Zalijeme teplým mlékem a necháme navlhnout.
- 2Změklých 50 g másla dáme do vhodné nádoby, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, žloutky a citronovou kůru. Všechny suroviny utřeme do pěny.
- 3Z bílku ušleháme tuhý sníh, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Nakonec vmícháme navlhlé housky, vypeckované višně, hrozinky. Vlijeme likér a zlehka promícháme.
- 4Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180stupňové teplotě 50-55 minut.
- 5Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.