Višňový nákyp s likérem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tenké plátky nakrájené housky opečeme v pánvičce na rozpáleném másle (40 g). Zalijeme teplým mlékem a necháme navlhnout.
  • 2
    Změklých 50 g másla dáme do vhodné nádoby, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, žloutky a citronovou kůru. Všechny suroviny utřeme do pěny.
  • 3
    Z bílku ušleháme tuhý sníh, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Nakonec vmícháme navlhlé housky, vypeckované višně, hrozinky. Vlijeme likér a zlehka promícháme.
  • 4
    Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180stupňové teplotě 50-55 minut.
  • 5
    Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.