Vlámská obloha
35 min.
Ingredience
- 2kusyKarotka
- 120gramůAnglická slanina
- 2kusyBrukev řepka
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůZelí bílé - sterilizované
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Karotku pokrájíme na kolečka, brukev na kostičky. Na pánvi rozpustíme 60 gramů másla, přisypeme karotku s brukví a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a přikryté pět minut podusíme.
- 2Na jiné pánvi rozpustíme zbytek másla. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme. Přidáme kysané zelí ze sklenice i s nálevem a dusíme spolu se slaninou asi 20 minut.
- 3Na talíři tvoříme kopečky zelí se slaninou a okolo pokládáme kousky mrkve s brukví.
- 4Obloha je vhodná k vepřové pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.