Vlámská obloha

35 min.
Francie

Ingredience

    • 2kusyKarotka
    • 120gramůAnglická slanina
    • 2kusyBrukev řepka
    • 150mililitrůVývar drůbeží
    • 500gramůZelí bílé - sterilizované
    • 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotku pokrájíme na kolečka, brukev na kostičky. Na pánvi rozpustíme 60 gramů másla, přisypeme karotku s brukví a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a přikryté pět minut podusíme.
  • 2
    Na jiné pánvi rozpustíme zbytek másla. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme. Přidáme kysané zelí ze sklenice i s nálevem a dusíme spolu se slaninou asi 20 minut.
  • 3
    Na talíři tvoříme kopečky zelí se slaninou a okolo pokládáme kousky mrkve s brukví.
  • 4
    Obloha je vhodná k vepřové pečeni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.