Vlámské palačinky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
  • 2
    Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši.
  • 3
    Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu.
  • 4
    Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé.
  • 5
    Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.