Vlámské palačinky
40 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 10krajícůChléb toastový
- 5lžicCukr moučkový
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
- 2Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši.
- 3Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu.
- 4Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé.
- 5Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.