Vločkový koláč s jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 70gramůOvesné vločky
    • 1hrnekMléko sójové
    • 30gramůMouka polohrubá
    • 70gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 2lžičkySkořice mletá
    • 3kusyJablka
    • 2lžíceRozinky tmavé
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky namočíme do sójového mléka a necháme nabobtnat.
  • 2
    Omytá, případně oloupaná jablka nastrouháme nahrubo do mísy a smícháme s ovesnými vločkami, moukou, práškem do pečiva, olejem, skořicí a omytými rozinkami. Podle potřeby přilijeme trochu sójového mléka.
  • 3
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 25-30 minut.
  • 4
    Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.