Vločkový medový koláč
50 min.
Ingredience
- 0,13litrMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMed včelí
- 1lžičkaKakao - prášek
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůOvesné vločky
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Žloutky třeme s máslem a cukrem. Přidáme med, kakao, vločky, citronovou kůru a mouku s práškem do pečiva. Současně přiléváme mléko.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
- 3Pečeme ve vymazané a vysypané formě nebo na plechu ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.