Voňavé zázvorky
240 min.
Ingredience
- 350gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVejce slepičí
- 25gramůZázvor mletý
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
582 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cukr, žloutky a vejce vložíme do misky. Vše důkladně metlou ušleháme do husté světlé pěny. Prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně nastrouhaným zázvorem vmícháme do žloutkové pěny. Vypracujeme na těsto, do kterého podle potřeby přidáme mouku. Těsto se nemá drolit, mělo by být hladké a dobře se dát rozválet.
- 2Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném válu na velký plát, silný 5 - 6 cm. Vykrajovací formičkou vykrajujeme různé tvary, které skládáme na pečicím papírem vyložený plech. Necháme je na plechu 190 minut odpočinout a vysušit.
- 3Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150 stupních 15 - 20 minut. Upečené zázvorky by měly mít stejnou barvu, jako když je vkládáme do trouby. Proces pečení zbytečně neprodlužujeme, protože zázvorky víc nezměknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Voňavé zázvorky
Podle uvedeného receptu, se mi těsto nepodařilo zpracovat do hmoty, kterou by šlo rozválet🤢Po 15 minutách jsem vzdala úsilí a do vzniklé ( dosti sypké ) směsi, jsem přidala máslo😎Poté jsem směs krásně rozválela😉Zázvorky je dobré nedávat příliš k sobě, během pečení nabydou a to opravdu dost.-)Zázvor dávám čerstvý, nastrouhaný - přibližně 4 kávové lžičky, lépe vyzní jeho aroma:-) a nakonec i tento recept po vylepšení, není vůbec špatný:-)