Vrstvený dort s pomerančovým likérem
32 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 90mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceKandovaná pomerančová kůra
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 60mililitrůLikér pomerančový
- 185gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
711 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny.
- 2Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou.
- 3Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.