Vrstvený dort s pomerančovým likérem

32 min.
Česká republika

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 220gramůCukr krupice
    • 90mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceKandovaná pomerančová kůra
    • 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 2lžičkyPomerančová kůra
    • 60mililitrůLikér pomerančový
    • 185gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
711 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  • 3
    Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.