Východočeská třená placka s borůvkami
30 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 5lžicOlej rostlinný
- 0,5kilogramBorůvky
- 4lžíceCukr moučkový
- 5lžicMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.
- 2V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
- 3Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.