Východočeská třená placka s borůvkami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.
  • 2
    V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
  • 3
    Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.