Vynikající chilský citronový koláč
50 min.
Ingredience
- 0,5hrnekCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyCitrony
- 1,5hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníMléko zahuštěné slazené
- 20gramůTuk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 13 lžíce cukru, máslo a žloutky zpracujeme s moukou a kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, které dáme odležet.
- 2Těsto dáme do tukem vymazané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3V misce rozmícháme mléko se šťávou ze 4 citronů a pomažeme vychladlý korpus.
- 4Z bílků ušleháme sníh, vmícháme zbytek cukru a natřeme na korpus.
- 5Dáme ještě na pět minut zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.