Vynikající melounový sorbet

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyMeloun Cantaloupe
    • 1kusMeloun vodní
    • 100gramůCukr moučkový
    • 3lžíceLimetková šťáva
    • 75mililitrůDžus hruškový
    • 1kusLimetka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Melounovou dužinu pokrájíme na kostičky a za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Do pyré přimícháme moučkový cukr a necháme 30 minut odležet.
  • 3
    Přimícháme limetkovou a hruškovou šťávu. Směs naplníme do mísy a vložíme na 120 minut do mrazáku zmrazit. V průběhu mražení několikrát promícháme. Hotový sorbet rozdělíme na porce a necháme ještě 30 minut v mrazáku.
  • 4
    Na talíře upravíme plátky melounu a na každý položíme porci melounového sorbetu. Zdobíme plátkem limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.