Vývar s drůbežími knedlíčky a morkem
35 min.
![Francie](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/5d1c341e22ba1d3d41b56afd08c7f644f41cbc20.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 60gramůKuřecí prsa
- 25mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 25mililitrůBešamel
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMorek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
14 mg
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1Kuřeci maso umeleme ve strojku, přidáme smetanu, bešamel, vejce a žloutky. Ochutíme špetkou mletého muškátového oříšku, vše promícháme na řidší těsto.
- 2Vyndáme morek z kostí a nakrájíme ho na kolečka.
- 3Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme knedlíčky a zavařujeme přímo ve vývaru asi dvě minuty.
- 4Do talíře vložíme 3 až 4 kolečka morku a zalijeme horkým vývarem s několika knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.