Wontonové květy se sladkokyselou omáčkou

15 min.
Čína

Ingredience

    • 3lžíceOcet rýžový
    • 3lžíceVývar zeleninový
    • 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 1lžíceKečup
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 800gramůTěstoviny Ravioli
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
963 mg
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každou placku vytvarujem do tvaru květu s prohnutým středem. V pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a během 1 - 2 min jednotlivé květy do křupava osmažíme. Po vyjmutí z pánve je necháme okapat na papírové utěrce.
  • 2
    Na omáčku rozpálíme zbytek oleje, přidáme cukr, ocet, sójovou omáčku, kečup a vývar, k zahuštění použijeme kukuřičný škrob. Za stálého míchání necháme rozpustit všechny ingredience, hotové knedlíčky omáčkou pokapeme a zbytek podáváme zvlášť v misce jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.