Yorkshirská omáčka

17 min.

Ingredience

    • 400mililitrůVíno portské
    • 50gramůPomerančová kůra
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 200mililitrůŽelé rybízové
    • 2špetkySkořice mletá
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 20gramůJíška instantní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.
  • 2
    Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.
  • 3
    Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.
  • 4
    Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.