Yorkshirská omáčka
17 min.
Ingredience
- 400mililitrůVíno portské
- 50gramůPomerančová kůra
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůŽelé rybízové
- 2špetkySkořice mletá
- 1špetkaPepř cayenský
- 20gramůJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.
- 2Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.
- 3Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.
- 4Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.