Zabaione
28 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 5lžicVíno Marsala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, pak je dáme do čtyř pohárů nebo misek.
- 2Ve vodní lázni šleháme čerstvé žloutky asi 4 minuty s cukrem, až vznikne bělavý krém. Postupně přidáváme marsalu a šleháme, až se vše dobře spojí.
- 3Zmírníme teplotu a krém šleháme ještě 8 minut, až je pevný asi jako dobře ušlehaná smetana.
- 4Krém rozdělíme do misek na jahody a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.