Zabaione

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, pak je dáme do čtyř pohárů nebo misek.
  • 2
    Ve vodní lázni šleháme čerstvé žloutky asi 4 minuty s cukrem, až vznikne bělavý krém. Postupně přidáváme marsalu a šleháme, až se vše dobře spojí.
  • 3
    Zmírníme teplotu a krém šleháme ještě 8 minut, až je pevný asi jako dobře ušlehaná smetana.
  • 4
    Krém rozdělíme do misek na jahody a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.