Zabaione k jahodovému želé se šampaňským
55 min.
Ingredience
- 215gramůCukr krupice
- 2kusyLimetka
- 400mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 100mililitrůLikér pomerančový
- 20gramůCukrové zdobení
- 400gramůJahody zahradní
- 100gramůPistácie
- 7plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto.
- 2Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.